keskiviikko 26. maaliskuuta 2008

Six Feet Under

Muutaman viikon mittaisen Six Feet Under –maratonin jälkeen päässä alkaa hiljaisina hetkinä soida tietynlainen pianopimputus, jonka asiaan perehtyneet varmasti tunnistavat. Kyse on tällä kertaa siis siitä televisiosarjasta, ei metallibändistä.

Kerrassaan loistavalla tavalla asioita käsitellyt Six Feet Under ei musiikkinsa puolesta koskaan erityisesti loistanut, vaikka jonkinlaista yritystä senkin suhteen lienee ollut. Niiden iänikuisten kolkkojen pimputusten lisäksi mieleen muistuu vain muutama kappale, esimerkiksi Sian Breathe Me, jotka todella istuivat ympäristöönsä.

Sen sijaan ne muutamat trailerit, jotka olen sattunut näkemään, ovat onnistuneet yllättämään positiivisesti. Nähtävästi HBO:lla on yleensäkin tapana panostaa sarjojen markkinoinnin tasoon hieman keskivertoyhtiötä enemmän, sillä kyseisiä trailereita voi jo melkein pitää omina, itsenäisinä jaksoinaan. Suomen televisiossa en muista niitä koskaan nähneeni, mutta ainakin YouTubesta löytyy muutama, hieman elämää nähnyt versio.

Neloskauden anthemiksi valittiin Nina Simonen Feeling Good, johon itse tutustuin aikanaan Musen coveroimana. Kaikki nuo dramaattiset katseet sekä liikehdintä eivät ehkä sarjaa koskaan seuraamattomalle aukene, mutta ainakin pätkä on hyvin tehty ja miellyttävää katsottavaa. Tässä siis myös viikon coveriannos.



MP3 Nina Simone – Feeling Good
Nina Simonen albumilta I Put a Spell on You (1965).

MP3 Muse – Feeling Good
Musen albumilta Origin of Symmetry (2001).

2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Mullan alla on yksi parhaista tv-sarjoista ikinä. Piste. Ihan hieno on myös tuo traileri :)

Salla kirjoitti...

Ei lisättävää. :)