keskiviikko 12. maaliskuuta 2008

Bon Iver

Bon Iver tarkoittaa ranskaksi hyvää talvea, melkein. Bon Iver on myös yhtä kuin amerikkalainen Justin Vernon. Vernon karkasi maailmaa pakoon talvehtimalla mökillään, keskellä ei-mitään, kaikessa yksinäisyydessään ja eristäytyneisyydessään. Talvehtimisen myötä syntyi paljon musiikkia; musiikkia, joka julkaistiin hetki sitten For Emma, Forever Agon muodossa. Tänne talvi ei ehkä tänä vuonna koskaan tullutkaan, mutta kun flunssa pakottaa sulkeutumaan kotiin teekuppi ainoana seuralaisenaan, luo Bon Iver oikeaa tunnelmaa.

MP3 Bon Iver - Skinny Love
Bon Iverin albumilta For Emma, Forever Ago (2008).

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa että tämän miehen ovat löytäneet muutkin. Itse törmäsin tähän biisiin viime vuoden lopulla, kun Bon Iver julkaisi tuon Emma-levyn omakustanteena. Mp3-blogirintamalla tämä oli viime vuoden tapauksia. Jos tuota miehen musiikkia olisi kuvailtava yhdellä sanalla, olisi se sana yksinäisyys.

Solja kirjoitti...

Jooh, en osannut ihan heti Bon Iveriin tarttua kun sitä joka suunnalta tyrkytettiin, mutta kun lopulta niin tein, piti repeat-nappi laittaa päälle. Hienoa sitä paitsi että levyntekotarina ei ole tässä tapauksessa mitenkään irrallinen, vaan kuuluu tosiaan musiikista läpi aivan totaalisesti.

Anonyymi kirjoitti...

"...piti repeat-nappi laittaa päälle."

juuri näin. tuntuu kuin kaikki muu mitä kuuntelet esimerkiksi biisin "Skinny Love" jälkeen on tekopirteää. rakastuin <3

Anonyymi kirjoitti...

Tuli vähän sama fiilis ku silloin kun Will Oldham kolahti. Huippua.