perjantai 14. maaliskuuta 2008

Perjantailevy: Auf der Maur

Grungen perintöä on 2000-luvulla lukuisten muiden ohella jatkanut ainakin Melissa Auf der Maur, jonka ensimmäinen soololevy ilmestyi muutama vuosi sitten. Holessa ja The Smashing Pumpkinsissa 90-luvulla bassoa soittanut kanadalainen miellyttää äänellään ainakin minua, vaikka hienointa levyllä onkin ehkä musiikki. Sitä voi parhaiten kuvata sanalla massiivinen. Tämä on yksi niistä levyistä, joita pitää soittaa kovaa, mikäli haluaa saada kaiken irti. Luvassa siis valtavia kitaroita, koukkuja sekä tietenkin se ihana basso.

Auf der Maur on muuten aikoinaan opiskellut valokuvausta ja saavuttanut kuvillaan myös jonkin verran näkyvyyttä. Artistin omalla blogisivulla on melko laajasti esillä sekä tekstiä että valokuvia. Omasta mielestäni ne ovat aika samanlaista kauraa kuin mitä joka toinen kuvaaja nykyään tekee, mutta se ei tietenkään vähennä kuvien arvoa. Minusta on aina mukava nähdä muusikoiden tekevän jotakin muuta kuin vain musiikkia.

Viime aikoina esillä on ollut myös mystisiä ääniä ja kuvia sisältävä sivu, joka mitä ilmeisimmin liittyy uuteen, Out of Our Minds –nimellä kulkevaan levyyn. Kuulostaa ilahduttavan kekseliäältä ja salaperäiseltä tavalta ilmoittaa tulevasta materiaalista. Vaikuttaa todella lupaavalta.

MP3 Melissa Auf der Maur – Followed the Waves
Melissa Auf der Maurin albumilta Auf der Maur (2004).

MP3 Melissa Auf der Maur - Real a Lie
Melissa Auf der Maurin albumilta Auf der Maur (2004).

2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Melissa on ihana ja tämä debyytti rokkaa! Aivan loistava levy ja aivan loistava oli myös neidin Ilosaarirock-keikka vuonna 2004 :)

Salla kirjoitti...

No todellakin! Onnekas, kun olit siellä, minäkin olisin halunnut.