perjantai 11. huhtikuuta 2008

Perjantailevy: Big Lupu

Tässä yksi niistä yhtyeistä, joihon perehtymisen olen ottanut projektikseni. 22-Pistepirkon lähes 30 vuoden pituiselta uralta - hui! - löytyy kymmenen albumia, joiden väliltä valita. Ensimmäinen oli suomenkielinen Piano, rumpu ja kukka (1984) ja viimeisin helmikuussa ilmestynyt (Well You Know) Stuff Is Like We Yeah!. Minun valintani osuu bändin elinkaaren keskivaiheille, vuonna 1992 ilmestyneeseen Big Lupuun.

Levyltä löytyy tietysti Birdy, jonka jokainen tuntee, vaikka ei olisikaan musiikkiharrastustaan vielä vuonna 1992 ehtinyt aloittaa. Tutuilta kuulostavat myös muut albumin kappaleet: Texaconin kitaroinnit ja hammondit sekä Swamp Bluesin intensiivisyys. Arvostettavaa 22-Pistepirkossa on se, miten omanlainen tyyli sillä on jo vuosikymmeniä ollut. Big Lupu voisi ihan yhtä hyvin olla yhtyeen uusin levy, tai toisaalta se oltaisiin voitu julkaista jo joskus garage-rockin alkuaikoina. Ajatonta musiikkia siis. Luulen, että pistän tämän soimaan kesällä, sellaisena päivänä, kun asfaltti höyryää.

MP3 22-Pistepirkko - Birdy
22-Pistepirkon albumilta Big Lupu (1992).

2 kommenttia:

Anssi kirjoitti...

Perehdykin tähän projektiisi tarkasti, sen nuo Utajärven rockpirkot ansaitsevat. Jos olisivat syntyneet jenkkeihin, olisivat varmasti miljonäärejä. Big Lupu on mainio levy, mutta 2 vuotta sen jälkeen ilmestynyt Rumble City LaLa Land on meikäläisen suosikki. Siltä löytyvä Coffee girl on yksi kaikkien aikojen hienoimmista suomalaisista kappaleista.

Solja kirjoitti...

Lupaan ja vannon! Rumble City on ehdottomasti seuraavana hankintalistalla, Big Lupu vaan sattui olemaan alekorissa. Ja toden totta, on vääryys ettei tällä musiikilla ole suurempaa tunnettavuutta tullut. Lottovoitto syntyä Suomeen jne.