sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Sunnuntaimusiikkia-muxtape

Ei, Muxtape ei ole uusi, brooklynilainen, sunnuntaitunnelmaista musiikkia soittava indiebändi, vaan maaliskuussa avattu mixtape-sivusto. Mixtapen konseptin nettisovellus ei c-kasettien ja CD-levyjen aikakauden jälkeen ole mikään vallankumouksellinen idea, mutta yhtä toimivasti sitä ei tähän mennessä ole tehty. Kymmenen pistettä siitä.

Palvelua kehitetään nyt kuumeisesti ja päivityksiä tehdään lähes päivittäin. Oleellisinta on varmasti, että Muxtape saadaan toimivaksi yhteisöksi, kuten web 2.0:n (vai missä 5.0:ssa sitä jo mennään) henkeen kuuluu. Tällä hetkellä sivustolle on mahdottoman helppo rekisteröityä ja tämän jälkeen siirtää tietokoneeltaan 12 kappaletta mixtapelleen - pim, valmista. Kaikki on hyvin yksinkertaistettua ja musiikin kuunteleminen vaivatonta. Vaan miten löytää helmet toisten kokoamien sekoitusten valtavasta merestä? Muxtape tarjoaa etusivullaan värikkään linkkiröykkiön satunnaisiin mixtapeihin, mutta klikkauksen takana odottava musiikki on joka kerta täysi yllätys. Jännittävää, kenties, mutta mieluummin silti haluaisin jotain osviittaa mixtapejen sisällöstä.

Siitä huolimatta, olen koukussa. Tykkään väsätä näitä musiikkisekoituksia omin kätösin CD-levyillekin, joten tämä on luonteva jatke puuhastelulleni - ilman kansitaiteiluja. Sunnuntaimusiikkia tälle illalle löytyy täältä. Etusivulta haaviin tarttuneista sekoituksista voisin lisäksi suositella esimerkiksi sunnudaguria (lisää sunnuntaimusiikkia), reginaa ja cloudpilotia. Niin, ja hakutoimintoa odotellessa otan oikein mielelläni vastaan vinkkejä kiinnostavista (ja itse tehdyistä) mixtapeista. Tai myös ehdotuksia suomenkielisestä vastineesta sanalle mixtape. Rauhaisaa sunnuntaita.

1 kommentti:

Anssi kirjoitti...

Tämähän oli mainio palvelu. Nuorena poikana tehdyt c-kasettikokoelmat saavat näin luontevaa jatkoa. Menin ja tein oman mix(mux)tapeni: pienetnuotit.muxtape.com

Ja pitihän tätä hehkuttaan omassa blogissakin.

Iso kiitos siis!