tiistai 8. huhtikuuta 2008

Brittiläisiä debyyttejä: Amy Winehouse & The Streets

Huhtikuun alun sävelten virkaa on tänä vuonna toimittanut Winehousen Amy. Keneltäkään ei viime vuonna varmasti jäänyt Rehabit tai Back to Blackit kuulematta, mutta keskittymisen arvoinen on myös artistin debyyttilevy Frank. Jo ilmestyessään se sai ainakin Isossa-Britanniassa kohtalaisen kehuvia arvioita, vaikka Suomessa en muista levyä suurestikaan noteeratun. Frankia kuunnellessa ymmärtää paremmin ne R&B-vertaukset, joita itse olen ihmetellyt. Sointi on musiikkitelevisioystävällisempi kuin Back to Blackilla, vaikka yhtäläisyyksiäkin toki löytyy.

Jostakin syystä kuulen Winehousen levyllä ajoittain jotakin samaa kuin The Streetsin debyytillä. Ehkä ne ovat nuo elektroniset taustat tai ylitsevuotava brittiläisyys, mutta yhtäläisyyksiltä ei voi olla välttymättä. Ja eihän levyjen ilmestymisen välilläkään ole kuin yksi hassu vuosi. Tässä siis taas yksi oivallinen korvike Lontoon-kaipuuseen.

Aasinsiltaa pitkin pääsemme vielä Mike Skinnerin nykyisiin kuulumisiin. The Streetsiltähän pitäisi kuluvana vuonna ilmestyä uusi levy, jota ainakin minä odotan sormet syyhyten. Skinner on viime aikoina keskittynyt omaan Beat Stevie –projektiinsa, johon kuuluu kaikkea mahdollista köyhästä studiodokumentoinnista artistihaastatteluihin. Beat Stevien sekä bändin MySpace-sivun lisäksi hilpeyttä on muuten viime päivinä aiheuttanut Don’t Mug Yourself –video. The Streets on hitaasti mutta varmasti nousemassa lempiartistikseni kuvallisen ilmaisunsa suhteen.

MP3 Amy Winehouse – Stronger Than Me
Amy Winehousen albumilta Frank (2003).

Ei kommentteja: