maanantai 7. huhtikuuta 2008

Päässä soi soi soi: Familjen - Det snurrar i min skalle

(kuva Jenny Källman)

Olen viime päivinä kuunnellut jonkin verran Radio X3M:ä. Kanavan suurin saavutus on ehdottomasti ollut viime vuotisen Familjen-hitin Det snurrar i min skallen istuttaminen päähäni. Sinne se on juurtunut.

Familjen on yhtä kuin Johan T Karlsson, jonka esikoisalbumi ilmestyi vuosi sitten maaliskuussa, ja joka sen jälkeen on ollut jos jonkinlaisessa pyörityksessä. Levyt myyvät, videot on palkittu ja keikkailu on ollut tiivistä: Familjen on käynyt tänä vuonna jo kahdella Suomen kiertueella, ensin yksin ja sitten Kentin lämppärinä. Radio X3M jaksaa silti edelleen ahkerasti pyörittää soittolistoillaan Det snurrar i min skallea, jonka mukana lauleskelu onkin parhautta. Skånen murteella, tietenkin.

MP3 Familjen - Det snurrar i min skalle
Familjenin albumilta Det snurrar i min skalle (2007).

2 kommenttia:

Anssi kirjoitti...

Yritin oppia pitämään tästä, kun työkaveri sitä niin hehkutti alkuvuodesta. En oppinut. Iskee ohi sektorin. Olen kai jotenkin rajoittunut / ennakkoluuloinen / musiikkivammautunut, kun mielestäni elektoronista (vai miksi tätä pitäisi kutsua?) musaa eivät osaa tehdä muut kuin St Germain ja Moloko.

Solja kirjoitti...

Yleiseen elektrovammaisuuteen en uskalla sanoa mitään, mutta mullakin tosiaan kesti oppia pitämään tästä kyseisestä kappaleesta. Epäilen, että sen sijoittaminen X3M:n soittolistalla Timbalandin ja ruotsalaisen rap-musiikin keskelle saattoi vaikuttaa asiaan. Fuskaamista ehkä, mutta toimii silti.