sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Sunnuntaimusiikkia: Ces bottes sont faites pour marcher & Marie Douceur, Marie Colère

En tiedä miksi viehätykseni ranskankielisiin levytyksiin iskee aina sunnuntaisin, mutta tässä sitä taas ollaan. Soitossa ovat kaksi ranskatarta, Eileen (kuvassa oikealla) ja Marie Laforêt (kuvassa vasemmalla), sekä heidän koverinsa tunnetuista angloamerikkalaisista pop/rock-kappaleista. Molemmat ovat itse asiassa samalta vuodelta. Helmikuussa 1966 Nancy Sinatra julkaisi singlensä These Boots Are Made for Walkin' ja toukokuussa 1966 Rolling Stonesit Paint It Blackin. Vielä saman vuoden aikana molemmista tehtiin ranskankieliset versiot: Sinatran kappale muuttui Eileenin levyttämänä Ces bottes sont faites pour marcheriksi ja Rollareiden biisi sai Marie Laforêtin laulamana aivan uuden muodon; Marie Doucer, Marie Colère. Molemmat ovat tietenkin aivan mahdottoman koveroituja kappaleita, mutta kyllä näissä ranskattarien versioissa on jotain aivan erityisen hurmaavaa. Auttaa tietenkin, jos vertailukohteena on Jessica Simpson...

MP3 Eileen - Ces bottes sont faites pour marcher
Löytyy kokoelmalta Femmes de Paris (2004).

MP3 Marie Laforêt - Marie Douceur, Marie Colère
Löytyy kokoelmalta Singing Paris (2005).

3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Musta on tullut bloginne suuri fani! Tylsyyksissäni huomasin jo monta kertaa käyneeni katsomassa, joko olis viikon sunnuntaimusiikit päivittyneet :) Kiitos teikäläisille aktiivisesta päivitystahdista, tosiaan.

Oli muuten hauska video tuo These boots are made for walking - jotenkin suurin osa 60-luvun musavideoista tms. näyttää niin samalta! Hölmöjä tanssijoita ja tuollaiset yksinkertaiset lavasteet. Siinä on jotain konstailemattoman kivaa.

Anssi kirjoitti...

Mistä ihmeen säkistä sä näitä mahtavia ranskalaisia tekeleitä vedät? Ja miksi tästä tulee mulle mieleen Studio Julmahuvin Z-salamapartio, se jakso missä etsivät Mats ja Rauski ryntäävät hippiluolaan??!!?? En voi käsittää.

Solja kirjoitti...

Tsihih, tavoite saavutettu, jeij! 60-luku oli vielä niin ihanan viatonta aikaa, ja tuollaista kulmikasta myös...niin kuin ehkä Z-Salamapartiokin? Tätä pitää miettiä.