sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Sunnuntaimusiikkia: Aion

Taivaalta tippuu tänään jotakin veden, lumen ja jään sekoitusta, mikä saa maiseman näyttämään melko virheettömän marraskuiselta. Kalenteri kertoo kuitenkin toista; huhtikuu se siellä edelleen jatkuu, vaikka sataisi kissoja ja koiria. Jos kuuluu niihin, joille huhtikuu todella on kuukausista julmin, saattaa tämä sunnuntaimusiikki upota paremmin.

Itse olen siitä erikoinen CMX-kuuntelija, että minut on vakuuttanut tasan yksi bändin levyistä. Ei, en pidä A. W. Yrjänän sanoituksia tekotaiteellisena humpuukina, mutta en myöskään jostakin tuntemattomasta syystä osaa innostua Auran kaltaisesta klassikosta. Sen sijaan Aion on pitkään kuulunut sinne levykasani kärkikastiin, vaikka myönnettävä on, että senkin saavuttaminen otti aikansa. Hukkaan ei yrittäminen kuitenkaan mennyt, sillä levy on täydellinen siihen tietynlaiseen olotilaan, joka esimerkiksi tänään vallitsee. Kyseisen fiiliksen tiivistää varmasti tehokkaimmin Aionilta singlenäkin julkaistu Melankolia. Mihin sitä muita CMX-levyjä tarvitsee, kun kerran tämä on niin ylivoimainen? Vai pitäisiköhän sittenkin käydä ostamassa se Talvikuningas?

Nyt voi vain toivoa, että tätä takatalvea kestää mahdollisimman pitkään. En taida vielä olla ihan valmis ottamaan vastaan auringonpaistetta ja kevättä.

MP3 CMX – Fysiikka ei kestä
CMX:n albumilta Aion (2003).

Ei kommentteja: