torstai 31. tammikuuta 2008

Duffy

Jos on viime aikoina kuunellut radiota tai lueskellut blogeja, ei ole voinut välttyä kuulemasta Duffysta. Duffy on 23-vuotias walesilainen laulaja, jonka debyyttialbumi Rockferry ilmestyy kovasta kohinasta huolimatta vasta 3. maaliskuuta. Albumia on työstetty yhdessä Sueden entisen kitaristin Bernard Butlerin kanssa ja sen samaista nimeä kantava ensimmäinen sinkku julkaistiin viime joulukuussa. Seuraavaksi radiosoitoon pääsee 25. helmikuuta Mercy, jonka CD-versiolta löytyy myös Hot Chipin tekemä remix. Uu jee. Jos Amy Winehousia on uskallettu verrata Dusty Springfieldiin niin Duffyn 60-lukulainen musiikkityyli vaaleilla kutreilla koristeltuna se vasta jotain onkin. Upea, upea ääni.

MP3 Duffy - Mercy
Duffyn albumilta Rockferry (2008).

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen varmaan täysi tollo monen mielestä, mutta mitä tyylilajia Duffy edustaa? Samaa kuin Winehouse (eli mitä)? Olen vasta äskettäin löytänyt nämä vahvat naistulkitsijat ja tykkään tosissani tästä! Olisi kiva saada vielä selville, että mikä on tämä tyyli mistä tykkää! :D

Solja kirjoitti...

Hih, no jos joku on tolloa niin nuo tyylinimitykset ainakin. Ehkä tämä on ihan poppia, tai sitten soulia, tai kenties neo-soulia (uutta soulia siis, erotuksena siitä aidosta ja alkuperäisestä). Vai R&B-musiikkia? Saa kertoa minullekin jos joku tietää. :) Hyvä tyylilaji kyllä!

Salla kirjoitti...

iTunes taitaa ehdottaa ainakin Winehouselle R&B:tä, mutta musta se on aina kuulostanut vähän oudolta. Ehkä tämä on niin uusi tyyli, ettei sillä ole vielä edes nimeä. Sehän se vasta hienoa olisikin.

Maira kirjoitti...

Onpa hienoa lukea, etten ole ainoa joka ei tiiä tuota tyylilajia! :) Mä tunnen olevani vähän ulkona, meni monta vuotta etten kuunnellut yhtään mitään. Nyt olen onneksi taas löytäny musiikin. Soitin itse aktiivisesti pianoa 13 vuotta ja kun muutin opiskelemaan, se jäi kun pianoa ei voinut toiselle puolelle Suomea lähteä raahaamaan. Johtuneeko siitä, etten sitten jaksanut mitään musiikkia kun en enää itse pystynyt tuottamaan sitä...

Kiitos vastauksista! Muuten, hyvä blogisivusto tämä, taidan alkaa lukemaan ihan säännöllisesti! :) t. Anonyymi kysyjä. :)

Solja kirjoitti...

Kiitokset! Niin se vähän taitaa mennä, välillä musiikkia kuuntelee enemmän ja välillä vähemmän, elämäntilanteestakin riippuen. Toivottavasti pianonsoittokin tekee sulla joskus paluun, noin kauan kun se elämässäsi oli. Minä kun en ole koskaan mitään instrumenttia soittanut, nyyh. Pitää siis vaan kuunnella muita, lahjakkaampia. :)

Anonyymi kirjoitti...

Tyylilaji on lähimpänä perinteistä brittiläistä northern soulia, jota mm. Gloria Jones (mm. originaaliversio Tainted Lovesta) edusti aikoinaan. Diggaan kybällä Duffya :)

Solja kirjoitti...

Ihan totta puhut, sinne seuraan Duffy tosiaan sopiikin.

Anonyymi kirjoitti...

Motown! Amyn 'back to black' ainakin...

Anonyymi kirjoitti...

Funk & Soul