keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Festareita

Kyllä, tammikuuta on eletty vasta kaksi viikkoa ja festarit haluavat jo nyt herätellä kävijöitään. Kesäfestareihin on sentään aikaa enää vaivaiset kuutisen kuukautta, mutta tuskin ovat edelliset Iceland Airwavesit päättyneet kun tietoa pukkaa jo seuraavista kekkereistä. Kenties luvassa on jotain erityisen mahtavaa: juhliihan festari kymmenvuotisjuhliaan 15.-19. lokakuuta. Merkatkaa kalentereihinne! Viime vuonna lavoille kipusivat muun muassa !!!, Grizzly Bear, of Montreal, Bloc Party ja Loney, Dear sekä islantilaiset suosikit Ultra Mega Technobandið Stefán, Seabear, GusGus...noh, siis kaikki islantilaiset bändit.

Myös Roskilde aloitti jo joulukuussa nimien julkistamisen vaatimattomasti Radioheadilla lisäten listaan tänään muun muassa The Chemical Brothersit ja Efterklangin. Tämän vuoden Roskilde alkaa varsinaisesti 165 päivän päästä eli 3. kesäkuuta.

Muutamat eurooppalaiset festarit sijoittuvat kesän alkuun toukokuun puolelle, joten näiden kohdalla ohjelmiston julkistaminen alkaa olla oikeutettua. All Tomorrow's Parties järkätään 9.-11.5. ja 16.-18.5. ja luvassa on aimo läjä esiintyjiä, niistä nyt jo tiedossa esimerkiksi Explosions in the Sky, Broken Social Scene, Iron & Wine, Animal Collective, Jens Lekman, The National, Battles, Marissa Nadler, Hot Chip ja niin edelleen. Barcelonan Primavera Sound kuulostaa myös lupaavalta kun lavalla tulevat olemaan Portishead, Okkervil River, Scout Niblett ja Holly Golightly. Tämä kaikki 29.-31.5.

Oijoi. Oijoi.

Ei kommentteja: