keskiviikko 9. tammikuuta 2008

Keikkailua

(kuva James Wainwright)

Last.fm-sivustolla oli useamman kuukauden ajan pystyssä oma kohta Rufus Wainwrightin keikalle, joka oli tapahtuva 1. huhtikuuta Helsingin Kulttuuritalolla. Joku toiveikas käyttäjä oli pystyttänyt sen sinne epävirallisen, netistä löytyneen kiertuekalenterin perusteella. Vähän myöhemmin artistin virallisella nettisivulla varmistettiin lähes 30 näistä kiertuepäivämääristä - muun muassa Reykjavik sekä Ruotsin Ystad (Ystad!) - mutta ei sitä Helsinkiä. Että kiitti, Rufus.

Muutenkaan kevään keikkatarjonta ei ulkomaalaisten esiintyjien kannalta näytä kovin lupaavalta, vielä. Ehkä jotain herkkuja on luvassa, vaikka Jens Lekmankin skippaa meidät tällä kertaa. Ja jos ei onni osu kohdalle, niin ainahan on Tukholma. Jos asuisin siellä, olisin merkannut kalenteriini ainakin seuraavat:

22.1. Iron & Wine + Barr, Södra Teatern,
8.2. Benni Hemm Hemm, Debaser Slussen,
6.3. Band of Horses + The Cave Singers, Debaser Medis

ja kyllä,

5. ja 6.4. Rufus Wainwright, Dramaten.

Onneksi on siis Tukholma ja ihana Viikkari. Rufukset on käsittääkseni jo myyty loppuun mutta nuo muut voisi varmuuden vuoksi katsastaa. Syksyn Feist & of Montreal olivat ainakin sellaiset keikkakokemukset, etten olisi jättänyt väliin mistään hinnasta. Ja lohduksi olemattomasta Kulttuuritalon konsertista, tässä Rufus Wainwright esittää Judy Garlandia kesäkuussa 2006 Carnegie Hallissa. Lisää kovereita siis, jesh.

MP3 Rufus Wainwright - Zing! Went the Strings of My Heart
Rufus Wainwrightin albumilta Rufus Does Judy at Carnegie Hall (2007).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rufus tulee sittenkin! Love.

Solja kirjoitti...

joo! huomasin ihan saman! ihanaa, ihanaa!