perjantai 22. helmikuuta 2008

Perjantailevy: Once More With Feeling

Kokoelmien ja 90-luvun brittisuosikkien jatkoksi sopii oivallisesti Placebo, jonka Once More With Feeling on päivän soundtrack. Kyseinen kokoelma on vähän ristiriitainen kokonaisuus, sillä siltä löytyy muutama kummallinen versio vanhoista kappaleista, jotka toimivat rutkasti paremmin alkuperäisinä. Placebon albumikokonaisuudet ovat mielestäni muutenkin aina olleet kovin epätasaisia, ja hienojen singlejen vastapainona on ollut ihan uskomatonta huttua. Siksipä kokoelma sopii tälle bändille kuin nyrkki silmään. Toinen syy sille, miksi Once More With Feeling on aina vähän väliä kaivettava hyllystä on se, että se on ainoa, jolta löytyy huikea Twenty Years. Tuosta kappaleesta ei paatuneinkaan Placebo-vihaaja (krhm krhm) voi olla edes hiukan pitämättä.

Ja niin, löytyyhän tältä Once More With Feelingiltäkin se standardi-remix-levy. Sille ei mielestäni ole kuitenkaan siunaantunut mitään mainitsemisen arvoista, ainakaan jos ei satu pitämään altsurockin ja diskojumputuksen risteytyksestä.

MP3 Placebo – Twenty Years
Placebon albumilta Once More With Feeling (2004).

3 kommenttia:

Solja kirjoitti...

kokeillaan.

Anonyymi kirjoitti...

Twenty Years on kyllä yksi hienoimpia Placebolta. Youtuben ihmemaasta löytyy mielettömiä 6-9 minuuttisia livevetoja ko. biisistä jotka yltävät alkuperäistäkin korkeampiin sfääreihin.

Hyvä blogi teillä! :)

Salla kirjoitti...

Täytyypä käydä joskus kunnon ajalla katsomassa mitä sieltä Tuubista löytyy, kiitos vinkistä. Niin, ja kivalta näytti sunkin blogi, kaikenlaista puhetta erinäisistä asioista.