torstai 28. helmikuuta 2008

Airilta uudelleenjulkaisu


Pitchfork kertoo, että ranskalaisbändi Air julkaisee uudelleen Moon Safari –levynsä maalis-huhtikuussa. Syynä on levyn kymmenvuotissyntymäpäivä, jonka kunniaksi kaikki Air-fanit saavat vanhan levyn lisäksi kuullakseen kasan lisämateriaalia. Julkaisulta löytyy ainakin remixejä, livetaltiointeja sekä dvd bändin kiertueelta vuodelta 1999. Luvassa lienee siis toivottavasti myös ihanaa ranskalaispuhetta.

Tämä julkaisu taitaa olla juuri minulle tarkoitettu, sillä itseeni Moon Safari ole koskaan täysin kolahtanut, vaikka Airia muuten rakastankin. Ehkä olen ostanut sen väärällä hetkellä, mutta esimerkiksi Talkie Walkie on mielestäni aina ollut paljon kuunneltavampi kokonaisuus. Ehkä tässä on siis tilaisuus löytää Moon Safarin hienous.

Noin muuten suhtaudun vähän skeptisesti näihin kymmenvuotismuisteloihin. Ne tuntuvat niin älyttömältä rahastukselta, että ainoa uudelleenjulkaisu, jonka olen suostunut ostamaan on Manicsien The Holy Bible. Mutta se nyt onkin niin mieletön levy, että ostaisin sen varmaan kaksikymmenvuotisjulkaisunakin.

MP3 Air - All I Need
Airin albumilta Moon Safari (1998).

MP3 Air - Alone in Kyoto
Airin albumilta Talkie Walkie (2004).

Ei kommentteja: