perjantai 15. helmikuuta 2008

Perjantailevy: Cease to Begin

Band of Horsesin viimeisin julkaisu Cease to Begin on yksi niistä albumeista, joiden ostaminen tuntuu jotenkin epäilyttävältä. Jokainen kuulemani kappale vaikuttaa aivan täydelliseltä pop-kappaleelta; niin täydelliseltä, että ne saavat minut kyseenalaistamaan albumin pitkäikäisyyden. Cease to Beginin kohtalo selviää vain yhdellä tavalla, ja jos se on parin vuoden päästä unohtunut niin ainakin hetken aikaa se tarjoaa mahtavia tunnelmia.

Levyn kansi (vaikkakin melko nightwishmainen) maalailee musiikin kanssa samoja kauniin melankolisia maisemia, jotka sopivat täydellisesti talven pimeydessä kuunneltavaksi. Levy alkaa Is There a Ghostilla, jonka hiljainen kitarointi räjähtää pian aivan joksikin muuksi ja laulaja Ben Bridwell toistelee rivejä "I could sleep / when I lived alone / is there a ghost in my house?" Voiko tässä vaiheessa muka perääntyä? Ode to LRC:ssä Bridwell laulaa "the world is such a wonderful place" kuulostamatta lainkaan hölmöltä ja kolmas raita No One's Gonna Love You on valtavan kaunis. The General Specific tuo vahvasti mieleen The Shinsit ja Cigarettes, Wedding Bandsin kautta albumin päättää Band of Horsesin asteikolla hidastempoinen Window Blues.

Aika lailla täydellinen paketti siis. Sisältö voisi olla hieman tukevampaa, mutta tällaisenaankin Cease to Begin on poikkeuksellisen nautinnollinen kokonaisuus. Maaliskuussa yhtye esiintyisi Tukholmassa, mutta se taitaa jäädä tällä kertaa väliin. Tässä kuitenkin se Is There a Gost, joka muuten minun laulamanani kuulostaa aivan uskomattoman hirveältä.

MP3 Band of Horses - Is There a Ghost
Band of Horsesin albumilta Cease to Begin (2007).

Ei kommentteja: