tiistai 20. toukokuuta 2008

Uutta musiikkia Beckiltä: Chemtrails

Beck on samanlainen kameleontti kuin Björk, ehkä jopa miespuolinen vastike tuolle Islannin ihmeelle. Suhteeni molempaan taiteilijaan on yhtä lailla kaksijakoinen: arvostan heidän työtään ja persooniaan aivan huimasti, mutta levyjä jaksan kuunnella vain hyvin valikoiden. Midnite Vulturesilta löytyy päättömän hyviä kappaleita, mutta kokonaisuutena jatkuvassa kuuntelussa on ehdottomasti Sea Change. Beckin viimeisintä, kaksi vuotta sitten ilmestynyttä The Informationia en sitä vastoin ole jaksanut kuunnella lainkaan, vaikka levyn mukana tulleet värikkäät tarrat houkuttelevia olivatkin.

Nyt näyttää siltä, että Beck seuraa musiikkiteollisuuden uusinta trendiä ja meinaa julkaista uuden albumin aivan salavihkaa. Hieman siitä on yrityksistä huolimatta jo ehditty pihistä. Rolling Stone raportoi viikko sitten, että Modern Guiltiksi hienosti ristitty levy julkaistaan alkukesästä. Sen on tuottanut Gnarls Barkleysta tuttu Brian Burton eli Danger Mouse, joka kuulemma jakaa Beckin innostuksen "60- ja 70-luvun vaihteen psykedeeliseen rockiin sekä folkiin, elektroniseen minimalismiin ja orkestrointiin". Eilen Beckin nettisivuille ilmestyneen Chemtrails-kappaleen (alla) perusteella lausuma pitää tyystin paikkansa: se voisi olla suoraan joltain Pink Floyd-albumilta. Chemtrails ei kuulemma ole virallinen single, mutta edustanee melko hyvin Beckin uusinta tyyliä. Kuulostaa ehdottomasti hyvältä. Modern Guilt saattaa albumikokonaisuutena päätyä sinne Sea Changen seuraan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sea Change on myös oma suosikkini. Muut levyt eivät toimi läheskään yhtä hyvin kokonaisuuksina.

Chemtrails muistuttaa minusta lähes kiusallisen paljon Cariboun Andorra-levyn maalailuja.

Anssi kirjoitti...

Mietin itse pitkään, mitä tuo Chemtrails muistuttaa. Ja tosiaan, ilmiselvästi Beck on Caribounsa kuunnellut.

En voi sille mitään, että aina kun Beckistä puhutaan, ensimmäisenä mieleeni pamahtaa tämä täysin vastustamaton, sekopäinen Clap Hands -rytmi-ilotulitus: http://www.youtube.com/watch?v=NXiTnsSn9wU

Solja kirjoitti...

Totta, ihan samoissa äänimaisemissa liikutaan kyllä. Jos ei muuta niin ainakin Beck ja Caribou ovat keskenään samoja levyjä kuunnelleet. Eri asia sitten, että mitä muuta tolta Modern Guiltiltä tulee löytymään.