torstai 15. toukokuuta 2008

Sigur Rós elokuussa Kulttuuritalolle

(kuva Solja)

Tämän päivän konserttiuutinen sai aikaan kihelmöintiä vatsanpohjassani: Sigur Rós esiintyy elokuussa Helsingin Kulttuuritalolla. Hip hei! Kyllä, bändi on tullut nähtyä useaan otteeseen suotuisista maantieteellisistä sattumista johtuen, mutta jokaiseen uuteen mahdollisuuteen tartun kaksin käsin. Sigur Rós -keikat ovat kerrassaan koukuttavia kokemuksia. Fullsteam tuo yhtyeen iloksemme 24. elokuuta osana neljännen kerran järjestettävää Pitkä kuuma kesä -tapahtumasarjaa, jonka muita tapauksia ovat Lagwagon (30.6.), The Gutter Twins (6.8.), Mad Caddies (9.-12.7.), Saul Williams (6.-8.7.) sekä Atmosphere (24.8.). Lipunmyynti alkaa viikon päästä, torstaina 22. päivä Tiketissä. Kaltaiseni intoilijat voivat maksaa hieman ekstraa ja varmistaa lippunsa jo nyt bändin Klink-nettikaupasta. Varmaa on, että Tiketin liput myydään ensi viikolla loppuun ennen kuin kissaa ehtii sanoa.

Sanottava on nyt ja tässä, miten ennen näkemätön keikkakesä eteemme on lykätty. Sigur Rós, Björk, Interpol, The National, Broken Social Scene, MGMT, Bonnie Prince Billy, Annie, Håkan Hellström, The Roots, CSS, Múm... Mahtavaa, että jossain koneiston osassa palat ovat loksahtaneet kohdalleen, järjestäen mielenkiintoiset artistit keikkalavoille ja toivon mukaan myös yleisön paikan päälle. Aivan toisella tavalla ihmeellisiä ovat tulevan kesän megahyperkonsertit - Celine Dion, Bob Dylan - taivasta hipovine lippuhintoineen. Miten näihin tapahtumiin riittää kymmeniätuhansia kävijöitä? Eikö viiden miljoonan mahdollisen konserttikävijän rajallisuus pian jo tule vastaan? Toivottavasti siinä taistossa häviävät menneiden vuosikymmenten radionovasuosikit eivätkä aidosti ajankohtaiset esiintyjät.

MP3 Sigur Rós - Heima (live, Helsinki 30.9.07)

2 kommenttia:

Anssi kirjoitti...

Jostain syystä en ole ikinä päässyt sisälle näiden Islannin ihmeiden musiikkiin. Onko olemassa jotain ideaalia tilannetta, jolloin kuuluu se kuuluisa kolahdus, kun sigurkuume iskee päälle? Vaatisi varmaan intensiivistä kuuntelua yön pimeinä tunteina, jos jaksaisi valvoa.

Solja kirjoitti...

Keikalla. :)

Totta se on, hirveän harvoin minäkään kotona sigureita kuuntelen. Yön pimeinä tunteina tai toisaalta junassa tai autossa ohikiitäviä maisemia katsellessa musiikki pääsee oikeuksiinsa. Niinä hetkinä kuume on iskenyt ja pahasti.