torstai 29. toukokuuta 2008

Annie Telakalla 28.05.08

Ken olisi odottanut tämän kevään ja kesän konserttiyltäkylläisyyden taitekohtaan kokonaista Annie-minikiertuetta? En minä ainakaan. Eilen tuo Tampere-Turku-Helsinki -kolmio kuitenkin käynnistyi täältä sisämaasta, Telakan piskuiselta lavalta. Paikka on ehdottomasti suosikkini Tampereella, mutta mitäköhän järjestäjän mielessä oli pyörinyt tuodessaan Annie tanssimusiikkeineen sinne? Ei se onneksi suuresti haitannut, kelpasi keikkaa kuunnella istualtaankin meidän, jotka emme suoraan Annien nenän eteen uskaltaneet mennä ketkuttamaan.

Annien uusi albumi Don't Stop julkaistaan vasta syyskuussa, mutta materiaali lienee kaikesta päätellen valmista ja sitä eilisellä keikalla kuultiin runsaasti. Illan käynnisti aina yhtä loistava Chewing Gum, mutta sitä seurasivat (esittelemättä jääneelle) bändillekin vielä uuden jähmeät kappaleet. I Know UR Girlfriend Hates Me olikin jo ennestään tuttu ja sen lisäksi etenkin What Do You Want For Breakfast jäi päähän tömisemään. Kappale alkoi western-tunnelmissa, äityen loppua kohti varsinaiseksi rytmi-ilotteluksi iskulauseensa tahdittamana. Mieleenpainuva uusista biiseitä oli myös Heaven and Hell (tai jotain sinne päin), jota voisi luonnehtia suorastaan Phil Spectorin tyttöryhmämäiseksi.

Uudet laulut iskivät yleisöön yllättävän hyvin. Onko jopa mahdollista, että aloituskappaleen lisäksi vanhoista kuultiin vain Heartbeat ja Greatest Hit? Eilinen enteili Don't Stopista hienoa kakkosalbumia, vaikka tietenkin livesovitukset bändi taustallaan ovat aivan eri maata kuin elektronisemmat alkuperäisversiot. Aivan pakko huokaista lopuksi, että on se Annie vaan niin ihana. En tiedä millaisia paikkoja Dynamo tai Kuudes Linja ovat, mutta toivottavasti niissä pääsee tanssimaan hänen kanssaan diskopallon tuikkeeseen.

Ei kommentteja: