perjantai 9. tammikuuta 2009

Perjantailevy: O Soundtrack My Heart

Tutustuin australialaiseen Pivotiin viime vuoden puolella Warp Recordsin sivuja tutkaillessani. Levy-yhtiö on monen kiinnostavan artistin koti, mutta etenkin sen elektronisimmat kiinnitykset ovat mieleeni. Näiden joukkoon lukeutuu myös Pivot. Sydneyssä vuonna 1999 aloittanut bändi on ennen O Soundtrack My Heartia julkaissut Make Me Love You -debyytin, jonka saaman arvostuksen myötä se aikoinaan kiinnitettiin Warpille. Viime vuonna ilmestynyt seuraaja oli kuitenkin ensimmäinen kansainvälinen julkaisu, ja ansiokkaasti myös se on suosiota kerännyt. Pivotin lauluvapaa maalailu sopii erinomaisesti perjantai-iltaan, mikäli tanssijalka ei vipata ihan hulluna. Kerrankin Australiasta tulee jotain hyvää.

Vielä huomautus kuvallisesta viestinnästä. Näinä visuaalisen yltäkylläisyyden aikoina Pivotin In the Blood –video onnistuu olemaan sekä kohtuullisen omaperäinen että jollakin tapaa sympaattisen kotikutoinen. Beastie Boys –fibat ovat mielestäni vahvasti läsnä jättimäisissä paperikaloissa sekä valkoisissa laboratorioasuissa, mikä kohdallani vain lisää kiinnostavuutta, onhan Beastie Boys tehnyt monta onnistunutta videota. Mukana on myös raakuutta, ja video sisältää jonkin verran kappaleen nimessä esiintyvää punaista ainetta, joten ainakin Solja saa katsoa ihan omalla vastuulla. YouTubeen pääsee täältä.

MP3 Pivot - In the Blood
Pivotin albumilta O Soundtrack My Heart (2008).

2 kommenttia:

Anssi kirjoitti...

Musiikki ei iskenyt yhtään, ei sitten millään tasolla, mutta täytyy sanoa että tuo video oli varsin kelpo. Ainakin herätti ajatuksia. Ja se on tosiaan paljon näinä ylimediallisuuden aikoina.

Salla kirjoitti...

Ken tykkää, ken ei. On se kyllä kummallista, miten vaikeaa hyvän videon tekeminen voi olla.