perjantai 20. kesäkuuta 2008

Perjantailevy: Turn on the Bright Lights

Nyt kun kuluvan vuoden Ruisrock-sunnuntaihin alkaa olla enää reilut pari viikkoa, on aika ryhtyä vähentämään niiden tuntemattomien indie-ihmeiden kuuntelua ja keskittyä Interpoliin. Turn on the Bright Lights on Joy Divisionin ohella erinomainen soundtrack näille kirkkaanvaloisille kesäilloille, joiden olemus kiteytyy tietenkin tänä viikonloppuna. Työntäytteistä kaupunkijuhannusta viettävänä en kaipaa nyt mitään muuta kuin ikkunasta avautuvan keskiöisen kerrostalonäkymän ja Interpolin. Ah autuutta.

Noin muuten päädyin yöllisen youtubettamisen seurauksena tutkailemaan, mitä Interpolille on tänä vuonna kuulunut. Ennen Our Love to Admiren ilmestymistä bändin jäsenet kertoivat pitävänsä muutaman kuukauden tauon ja keskittyvänsä erillisiin projekteihin. Ainakin klassiseen musiikkiin viehättynyt basisti Carlos D on päässyt toteuttamaan itseään rockbändin ulkopuolella, sillä carlosdengler.comista löytyy mitä erilaisimpia työnäytteitä mainoksista lyhytelokuviin. Kerrassaan mielenkiintoisia ovat myös esimerkiksi orkestroitu versio Pioneer to the Fallsista sekä HBO:n Voyeur-nimeä kantavaan projektiin tehty musiikki. Projektin sisältö sekä ajatus sen takana selvinnevät parhaiten itse katsomalla, mikäli kiinnostusta riittää.

Lopuksi vielä linkki Slow Hands –videoon, joka on Interpolille ominaisessa yksinkertaisessa tyylikkyydessään yksi suosikeistani. Miten sitä ei koskaan kyllästy musiikkivideoiden katseluun?

MP3 Interpol – Untitled
Interpolin albumilta Turn on the Bright Lights (2002).

Ei kommentteja: