perjantai 18. heinäkuuta 2008

Perjantailevy: Youth

En ole mikään reggaen, saati juutalaismusiikin korkein asiantuntija, mutta yhdysvaltalainen Matisyahu on silti aina kolahtanut. Tänään pienen tauon jälkeen miehen levyn soittimeen iskettyäni vakuutuin taas siitä, kuinka sopivaa kesämusiikkia Matisyahu on. Jotenkin nuo reggaerytmit vain toimivat oivallisimmin kesäilmastossa, jos tätä sateen sävyttämää heinäkuuta siksi voi kutsua.

Pari vuotta sitten julkaistu Youth on Matisyahun toinen ja samalla tuorein studiolevy, mutta villien huhujen mukaan uutta musiikkia voidaan odotella jo tämän vuoden puolella. Nähtäväksi jää, onko tulevasta levystä mihinkään. Tällaiset tapaukset kun tuntuvat usein jäävän niiksi kuuluisiksi yhden hitin ihmeiksi. En anna sen kuitenkaan vähentää Youthin tarttuvuutta ja tuoreutta, niin omalaatuinen tämä reggaen, rockin ja juutalaisuuden yhdistelmä on. Ajoittaisesta uskonnollisesta paatoksesta voi olla montaa mieltä, mutta eivät ne sanat musiikkia määritäkään, toivottavasti. Shalom aleichem siis.

MP3 Matisyahu – Fire of Heaven/Altar of Earth
Matisyahun albumilta Youth (2006).

1 kommentti:

Anssi kirjoitti...

Minäkin ymmärrän juutalaisreggaesta yhtä vähän kuin naisten ajatuksenjuoksusta, mutta kyllä tämä Youth silloin 2006 kolahti todella kovaa. Aivan mahtavaa kesämusaa.