perjantai 22. elokuuta 2008

Perjantailevy: Oi miten suuria voimia!

Olen pohdiskellut, minkä artistin, levyn tai kappaleen voisin julistaa viralliseksi Kesä 2008 -musiikiksi. Mitä musiikkia kuunnellessani marraskuun nuoskantäytteiset kadut unohtuisivat ja ajatukset siirtyisivät takaisin niihin muutamiin rannalla vietettyihin hellepäiviin? En millään ole keksinyt yhtä, ylivoimaista voittajaa. Oikeastaan olen kuunnellut koko kesänä sangen vähän musiikkia. Töissä on aamusta iltaan niin kova hälinä, että kotona olen todellakin halunnut vain nauttia hiljaisuudesta. Ipodin kuulokkeiden työntäminen korviin on tuntunut lähinnä irvokkaalta.

Sen vuoksi olenkin melko usein palannut viime kesän suosikkilevyihin ja siirtynyt siten ajassa kokonaisen vuoden taaksepäin. Kesän 2007 suurhittejä olivat Jenny Wilsonin Love and Youth sekä Reginan Oi miten suuria voimia!. Molemmissa on sellaista kaihoisaa, pohjoismaista, urbaania kesäisyyttä, joiden vaikutuksen alaisena voisin kuvitella molemman albumin syntyneen. Reginan suorat kesäkappaleet ovat keskikesään sijoittuva, kuulas Päivä järvellä sekä loppukesäinen Paras aika vuodesta. Voi, kunpa tämäkin elokuu olisi ollut yhtä hehkeä kuin laulussa kuvaillaan.

Oi miten suuria voimia! tarjoilee myös vastustamattoman diskoiluhitin En tiennyt että osaan tanssia sekä kiehtovan dueton Kuka on tuo mies?. Esikoislevyyn nähden äänimaailma on lämpimämpi ja monipuolisempi, ja Iisa Pajulan sanoituksissa löydettävissä ilahduttavien oivallusten lisäksi uudenlaista tarinankerrontaa. Siksi Katso maisemaa onkin varmaan jäänyt tämän albumin varjoon. Ei kai ole väärin, jos se on pysyvästi jäämässä viralliseksi kesälevykseni.

2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Hassua! Tänään töissä pistin just tämän levyn soimaan, tää on sellainen mukavan letkeä ja hyväntuulinen, ja mietin, että ompa oiva viikonloppulevy. Ite en oo koskaan tullut levyä hankkineeksi ja jollain selittämättömällä tavalla tuntuu, että on jo mennyt sen vaiheen yli, että sitä voisi enää ostaa.

Solja kirjoitti...

Eiei, kun nyt sitä juurikin voi saada vaikka mistä alelaareista. Koskaan ei ole liian myöhäistä. :) Osta ensi kesän varalle!