perjantai 26. syyskuuta 2008

Perjantailevy: Älä kysy kuolleilta, he sanoivat

Väkivalta on taas tällä viikolla noussut ajankohtaiseksi puheenaiheeksi niin mediassa kuin kahvitauoillakin. Samoissa teemoissa liikkuu Eleanoora Rosenholm, jonka 10.9. julkaistu levy Älä kysy kuolleilta, he sanoivat pyöri stereoissani aina keskiviikkoiseen Yo-talon keikkaan asti. Sitten herkkä mieleni järkkyi, eikä levyn soimaan laittaminen juuri nyt tunnu miellyttävältä ajatukselta.

Esikoislevyllä aloitetut tarinat Eleanoora Rosenholmista ja muista murhamysteereistä jatkuvat tyylikkäästi tälläkin julkaisulla. Niiden yhdistäminen oivaltaviin syntikkapoppisovituksiin on konseptina yksi nerokkaimmista, minkä suomalainen kevyen musiikin historia tietää. Kokonaisuus on viime vuoden Vainajan muotokuvasta hioutunt tunnelmaltaan yhä hyytävämmäksi, joka heijastuu myös yhtyeen iskevään live-esiintymiseen.

Keskiviikkona kappaleet lähtivät piskuisella lavalla lentoon vauhdikkaammin kuin levyllä koskaan, ja Noora Tommilan teatraalinen esiintyminen piti taas tunnelman kohdallaan. Niinpä silpomiset, seivästämiset ja aseella uhkaamiset kävivät minullekin juuri nyt liian konkreettisiksi. Kunpa niiden käsitteleminen jäisikin vain mielikuvituksekkaan porilaisyhtyeen levyjen sisällöksi.

7 kommenttia:

Pekka kirjoitti...

Olin katsomassa Tavastialla ja tykkäsin. Kaipaisin silti live-esiintymiseen ihan vähän enemmän kontaktia yleisöön. Se "Paljon kiitoksia" joka biisin jälkeen tuottaa lähinnä epämiellyttäviä hiljaisuuksia. Biisien aikana bändillä on hieno meno päällä.

Solja kirjoitti...

Mulle jäi ihan sama kaipuu bändin ensimmäisiltä keikoilta, mutta tällä kertaa itse olin ainakin niin tunnelmassa sisällä, että peruskeikkaletkautukset olisivat täysin rikkoneet sen. Yo-talolla kuultin "paljon kiitoksia" lisäksi vain "ja seuraavaksi Maailmanloppu", ja sehän sai porukan sekoamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tämä uudempi levy on päinvastoin, juurikin kevyempmi kuin Vainajan muotokuva. Tai ehkä maailma ja minä ollaan vaan muututtu kylmemmiksi..

Anonyymi kirjoitti...

Laittakaapa tästäkin mp3 esille..

Krisse kirjoitti...

Hei Solja!
Tämäpä mielenkiintoinen blogi. Taidna laittaa suosikikkien joukkoon.

MJ kirjoitti...

NO nyt kyllä! Päivityksiä! :D

Solja kirjoitti...

Hih, oot kyl ihan oikeessa. On se tässä jo hetken aika ollut vireillä. Ehkä tänään...